Timp de trei zile, mureşenii pot testa producţia de  vin de anul acesta. Festivalul vinului şi al artei meşteşugăreşti a  ajuns la cea de-a zecea ediţie şi aduce în cetatea medievală din oraş  producători autohtoni de vin dar şi meşteri şi artişti populari.
Finii cunoscători ai vinului sau doar simplii  „degustători" au acum ocazia să guste mustul din acest an sau să încerce  producţii ceva mai vechi. Cetatea medievală din Târgu-Mureş găzduieşte  şi în acest an „Sărbătoarea vinului şi a artei meşteşugăreşti", festival  ce a ajuns la cea de-a zecea ediţie. Festivalul a fost inaugurat aseară  cu mare fast de către autorităţile locale. „Vinul este o băutură pentru  oameni maturi, o băutură care ascunde în spatele ei o poveste. O  prietenie se leagă cu o sticlă de vin şi se întreţine cu câteva butoaie"  a glumit prefectul Mureşului, Marius Paşcan la inaugurarea  festivalului.
             Şi cum vinul nu călătoreşte niciodată singur, cetatea s-a umplut de  oameni din toate colţurile ţării sosiţi la Târgu-Mureş cu tot ce aveau  ei mai bun." Este al doilea an în care venim la Târgu-Mureş cu  specialitatea noastră, este vorba de păstrăv afumat şi conservat în con  şi cetină de brad", spune Gavril Marcel Porcilescu, un întreprinzător  din localitatea suceveană Pojorâta. Cei care nu au fost mulţumiţi de  tăria vinului pot să încerce ceva mai puternic adus tocmai din ţara  Oaşului. „Avem aici o pălincă tradiţională oşenească de Cămârzana, o  pălincă de prună, fiartă cu tot cu sâmbure şi cred că se găseşte un  păhăruţ pentru cine vrea să o încerce", spune Călin Privat, un mic  producător independent din Satu Mare. Cei care nu au trecut încă prin  cetate o pot face până duminică seara, dacă nu pentru vin, măcar pentru  artiştii care vor urca pe scenă.


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu